In de stilte hoor je jezelf het hardst…

Er zijn verschillende lagen in ons zijn. We hebben de mind, ons denkhoofd, dat ons helpt om problemen op te lossen, het hart dat vibraties van vertrouwen, liefde en vrede draagt, het lichaam dat ontspant en verkrampt afhankelijk van hoe we ons voelen. Diep van binnen is onze spirit, de soul, ons ZIJN, ons dieper weten.

We dragen allemaal een verleden met ons mee, een pakhuis vol herinneringen. Het merendeel van de tijd leven we in ons hoofd, en spitten we door ons verleden en door onze herinneringen. Hierdoor is ons lichaam veelal in een staat van spanning. En misschien ook in een staat van wantrouwen gebaseerd op trauma’s of teleurstellingen.

Het is in de stilte waar we contact kunnen maken met onze binnenwereld, en het dieper weten, ons zijn.

Voordat we een diepere verbinding kunnen maken met ons lichaam en ons denkhoofd moeten we eerst door het lawaai, dat er voor heeft gezorgd dat we minder, of zelfs uit verbinding zijn geraakt met onszelf.

Afleiding, stress, vermijding, angst, weerstand en controle zijn de makers van dit lawaai. Het ligt als een schild over ons heen. Dus wanneer we aan de deur staan van onze binnenwereld, zullen we eerst door de ‘deken’ van lawaai moeten komen, om deze vervolgens van ons af te laten glijden.

Wanneer we stil zijn, komen we dit lawaai tegen. Vaak ontstaat er weerstand, omdat het onmogelijk lijkt om hier doorheen te komen. Je wordt misschien geconfronteerd met dat wat zich afspeelt van binnen, wat kan zorgen voor een ongemakkelijk gevoel.

Weet dat ons brein er voor gemaakt is om problemen op te lossen en er bovenal voor wil zorgen dat we zo comfortabel mogelijk blijven. De angst die we ervaren wanneer we dieper contact maken met onszelf, zorgt ervoor dat we in conflict raken met onszelf en daarom misschien niet de diepte opzoeken…in de stilte hoor je jezelf namelijk het hardst.

Hoe dieper je contact maakt met je lichaam, hoe stiller het wordt in je hoofd. Je geeft je hoofd toestemming om los te laten en te vertrouwen. Om te ervaren dat het achter al het lawaai stil is.

Deze stilte in ons is er altijd en is heel geduldig.  Wij zijn degene die deze plek verlaten hebben.

Druk op de pauzeknop en keer om. Maak contact met de stilte in jezelf, adem en voel…

Deel dit artikel

Ook interessant

Heb je een vraag?
Scan the code