Ademwerk

Ademcirkel

Vanuit ontspanning nodigen we de adem uit en gaan we Bewust Verbonden Ademen. Dit doen we voor 45 minuten. Het lijkt een eeuwigheid, maar je verliest het besef van tijd.

Ik begeleid je met mijn stem, met mooie muziek en met een zachte aanraking. Ik nodig je uit om vol en volledig te ademen, zodat de energie mag gaan stromen. Adem is leven, jij mag het leven door je heen laten bewegen. Je mag ruimte geven aan dat wat jouw aandacht vraagt en aan dat, dat zó graag gezien en gevoeld wil worden.

Doordat we samen ademen, in een cirkel, dragen we dit samen. Er ontstaat een bedding van gedragen energie waarin werkelijk alles welkom is. Ná het actieve ademen, is er ruim de tijd voor ontspanning. In deze ontspanning keer je langzaam weer terug naar je natuurlijke adem. Deze fase van de Ademcirkel is voor integratie. Je gaat navoelen wat je hebt meegemaakt. Hier ontstaan vaak mooie inzichten, gevoelens van vrijheid en een intense verbinding met jezelf. Deze fase duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. We sluiten af met een kop thee, iets lekkers en een closing circle. Er is ruimte om te delen.

Ben je een beginner of heb je al ervaring met Bewust Verbonden Ademen? Je bent zó welkom.

Ik ben er voor je om je met liefdevolle aandacht te begeleiden op jouw ademreis.

Begin niet straks met ademen, begin nu!

Meedoen aan een ademcirkel is een unieke ervaring waar het draait om verbinding met elkaar en vooral om de verbinding met jezelf.

Wanneer we kijken naar het grootste gedeelte van onze klachten op fysiek, mentaal of emotioneel vlak, is dat vaak te herleiden naar het verleden. Ergens in het verleden is ons ademhalingspatroon veranderd waardoor we mogelijk steeds meer klachten zijn gaan ervaren.

Hoewel we vaak met onze gedachten vergeten zijn wat er in ons verleden is gebeurd, herinnert ons lichaam zich dit heel goed.

Door bewust verbonden te ademen kom je in contact met je lichaam en is je adem in staat om dat wat er diep van binnen leeft naar de oppervlakte te brengen. Vaak is dit gekoppeld aan emoties van verdriet, boosheid, schaamte, angst…door deze emoties heel bewust te voelen en te ontspannen in de lading van deze emotie, kun je het integreren en mag je de lading vrij laten.

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Waarom werkt een Ademcirkel zo goed?
Wat zo mooi is aan ademen met een groep, is dat je gaat inzien dat je niet de enige bent die tegen dingen aanloopt. Dat het normaal is, en dat je er niet alleen voor staat. Vaak leven er tijdens een sessie thema's waarin mensen herkenning vinden en zich zo verbonden en gezien voelen in hun pijn of uitdaging.
Wie begeleidt de sessies?
Yogadocent en Ademcoach Maaike.
Kan iedereen meedoen met een Ademcirkel?
Met ademwerk stap je in je eigen proces en neem je je eigen verantwoordelijkheid. Jij bent eigenaar van je eigen proces. Als je dit, om wat voor reden, (nog) niet kunt dragen, dan is nu nog niet jouw moment.
Ik heb gezondheidsklachten, kan ik meedoen?
In principe kan iedereen meedoen. Zijn je gezondheidsklachten van dien aard dat je graag eerst wil overleggen? Neem gerust contact met me op

Misschien iets voor jou?

wat kan ik voor jou betekenen?
Scan the code